I de snedækkede, ugæstfrie regioner i Ruslands Fjernøsten finder du sibiriske tigre. Desværre er de også meget truede, så selvom du er inden for deres rækkevidde, vil du sandsynligvis ikke se en.





I nogle meget sjældne tilfælde kan du dog støde på en midt på en snevej lige sådan:



Hvis dette skete med dig, ville du være bange? I betragtning af at der i øjeblikket kun er 562 vilde sibiriske tigre i Rusland , skal du betragte dig selv heldig.

Sibiriske tigre er de største og tungeste af alle de store katte. Hannerne er generelt større end hunnerne, og de kan være ret enorme. De kan måle op til 140 tommer (350 centimeter) 'over kurverne', svarende til 130 tommer (330 centimeter) 'mellem tappene'. (Sidebemærkning: 'Over kurverne' er en måling over tigerens krop fra næse til rump, der tegner sig for krumningen af ​​dens krop. 'Mellem pinde' er en lige måling fra næse til rump, der sporer en lige linje.) Fuldvoksne hanner kan veje op til 318 kg, og de kan nå en halelængde på ca. 39 inches (1 meter).



På grund af deres størrelse og smukt mønstrede pelsfrakker er sibiriske tigre ofte målrettet mod krybskytter, der har drevet deres befolkning i tilbagegang. I dag har den overlevende population af sibiriske tigre meget lav genetisk mangfoldighed , og der er bestræbelser på at genbefolke dem.



SE NÆSTE: Reddet Amur Tiger frigivet i naturen