Spækhuggere har en ekstremt forskellig diæt- en der har udviklet sig til også at omfatte fugle.





Spækhuggere er muligvis ikke farlige for mennesker (undtagen i nogle sjældne tilfælde i fangenskab), men de er farlige for alt andet i havet. Orcas er de største medlemmer af delfinfamilien og kan findes i et stort udvalg af marine miljøer rundt om i verden.

De er opportunistiske jægere og byder på en lang række dyr, herunder fisk, sæler, søløver, delfiner, andre hvaler og endda hajer. Spækhuggere er havets rovdyr og har ingen kendte naturlige fjender.



Spækhuggere kan vokse op til 30 meter og veje op til 6 ton, hvilket gør dem betydeligt større end de største rovhajer i havet, herunder store hvide og tigerhajer. Men det er ikke kun deres størrelse, der gør dem til effektive rovdyr ...



I modsætning til de fleste store, oceaniske rovdyr er de meget intelligente og sociale dyr og foretrækker at jage i flokke. Dette giver dem mulighed for at tage enormt bytte ned.

Og til lille bytte- orcas bruger listige taktikker.



I dette tilfælde kaster en spækhugger en fisk på kanten af ​​sin pool. Nysgerrig og hungersnød stirrer en gruppe hejrer og hejren på fisken og ønsker at sluge den. Naturligvis er de forsigtige omkring det massive havpattedyr, men orcaen virker ikke truende.



Sultet, en sortkronet nathejre, der vasser ved kanten af ​​poolen, løber for at få fat i fisken og er ude af stand til at videregive dette lette måltid. Men hejrenes handlinger viser sig fatal.

Så snart den sultne hejre griber fisken, springer den sultne orka frem og griber hejren, trækker den under vandet og drukner den.

Se den fulde video nedenfor:


Orcas er kendt for deres fantastiske jagtteknikker, der tester grænserne for deres fysiske evner. For eksempel har orkaen i videoen nedenfor fundet ud af, hvordan man glider på stranden for at fange intetanende sælunger. Ur: