Funktion

Flodheste er Afrikas ubestridte farligste landdyr .





Dette kan tilskrives en række årsager. For det første vejer flodheste omkring 3.000 pund og når længder på op til 17 fod, hvilket gør dem virkelig gigantiske. Tilføj nogle selvslibende tænder og en kæbe, der kan strække sig til 180 °, og du har et dyr, der kan forårsage alvorlig skade.

Flodheste er også overraskende mobile på land og kan køre med hastigheder på op til 19 km / t - en enestående bedrift i betragtning af hvor meget de vejer. Åh, og dreng er de aggressive.



Flodhestemund - Foto af Tambako Jaguaren

Denne høje aggression har sandsynligvis delvis udviklet sig for at beskytte dem mod de farlige dyr, som de har udviklet sig ved siden af; inklusive krokodiller, løver og plettede hyæner.

Denne aggression er imidlertid også meget vigtig for at erhverve kammerater.



Mandlige flodheste, der kæmper over territorium, Serengeti National Park

Mænd kæmper aggressivt for retten til at parre sig med hunner i utrolige gladiator-stil kampe. Disse kan have forfærdelige konsekvenser; med nogle kampe, der slutter taberens liv.



I denne video ser vi to hanner kæmpe for kvindens 'pod', som normalt består af omkring 10 kvinder i alt. Selvom denne kamp i sig selv ikke varer længe, ​​kan disse kampe vare i timevis.

Se denne brutale kamp mellem de to flodheste i en video af BBC Earth :



SE NÆSTE: Flodhest vs Jordens største rovdyr

Se hvad der sker, når flodhesten krydser stier med nogle af Afrikas største rovdyr: